hey ! itu aku !

My photo
i'm not a beauty queen. i'm just beautiful me.

Thursday, July 26, 2012

RAMADAN datang lagi


ASSALAMUALAIKUM..

     hai u olls. pekabo? puase tak harini? oke lah, di hari baik bulan baik ni aku nk ucapkan SELAMAT BERPUASA. ahlan wa sahlan ya ramadan. alhamdulillah dpt lg kite jumpe ramadan tahun ni kn. aku mestilah org yg paling happy skali sebab masuk tahun ni dah dua tahun berturut-turut aku berpuasa sebulan kat rumah. yahooooo!!! puasa 1st semua adik beradik dan bala2 tentera balik nk berbuka sama-sama. meriah habis wa cakap lu. paling comel ujai lah, belum azan lg dia dah makan dulu. biase lah, budak-budak. 
     teringat zaman sekolah dulu, 1st week puasa msti ustaz kasi balik kampung,nk bg chance kami berbuka ngan family. lepas tu aktiviti full bulan ramadan. tadarus lah, terawih 2 wajib la kn. kalau tadarus lepas balik sekolah. tu yg aku malas tu, dah penat2 blaja kt sekolah mesti la balik nk tido kn. ni kne tahan kt musolla bertadarus selama sejam. aku ikut mood la,kalau rajin aku join la,kalau tak aku tido kt belakang. haha. nk masuk hostel jgn harap lah kan. kalau time cik som jage boleh la cilok2 masuk. kalau cik nab,haram~ tapi kalau yang tak puasa balik sekolah confirm lapar gile. so,kami ape lg masuk hostel wt megi mkn kt bilik prep. memang terbaik lah,lalu depan bilik prep je bau megi. ok la dari kitorg mkn kt dorm kan. lepas tu time berbuka la yang paling meriah. walaupun tak de bazar tp perniagaan cikgu shahril lah yg paling maju skali time2 bulan puasa ni. aku and the gang macam biase lah, tak pernah tak berbuka satu meja. nk amik mknn ni lg 1 hal. normal lah hidup kt hostel semua kena beratur kn. tapi kami rase kami dah senior cukup lah sorg kt beratur kat depan, dtg gang yg lain beratue belakang dia walaupun belakang 2 ade junior. alah,junior, time kite junior dulun pn slalu kena cmni. hahaha. bile fikir2 balik, tak baik buat macan tu. lg2 bulan puasa ni. tp,masa itu emas kn? hahaha. waktu berbuka rse happy sgt. bukan sbb dpt mkn, tp sebab tgk kwn2 aku makan. lg2 along. dia kalau makan,masya-Allah. bukan nk kate ape, tp boleh la d'kata byk mkn jugak. smpi aku panggil along tong sampah sebab dia yg tolong habiskan mknn kami semua. paling tak boleh lupa time iftar jamaie. habis 8 ekor ikan bakar along telan. hahaha. along2. rindu nk tgk along makan. part air pulak, kami akn amik 1 jag air. amik air 2 plak ikut turn. org yg d'tugaskan amik air 2 kne la turun awl sbb takut air habis. berebut-rebutlah amik air tu. tu yg klaka klau egt2 balik. haha. then time sahur along la org paling semangat skali g turun DM. puasa ke tak puasa ke kne gak turun DM. ktorg akn kjotkn sorg2 ahli gang kami. and yang paling susah nk turun mkn is ecah ngan yana. nani pn same. dan yg selalu and rajin sgt turun mstilah aku, qeyna, pija ngan am. boleh d'katakan tak pernah miss sahur kt DM tu even makanan sahur dia tak best. haha. 
     tp tu semua kenangan yg best. sahur sama2, buka sama2, terawih sama2. macam2 kerenah budak2 ni. skrg semua dah besar, semua busy dgn life masing2. rindu kenangan dengan dorg ni. aku tak boleh lupa sampi bila2.
    

2 comments:

  1. awak wt sy sebak laaa. mish u

    ReplyDelete
  2. hurm,,sorry dear. sy pn sebak bile tulis entry ni. miss u 2..

    ReplyDelete